Trečiadieniais ir šeštadieniais prie vieno iš prekybos centrų užsukę klaipėdiečiai dažnai galėdavo nusipirkti ką tik iš jūros pargabentos žuvies. Tačiau pastaruoju metu jos rasti itin sunku.

„Aš ieškau šaldytos šviežios žuvies, bet kol kas dar neradau“, – teigė kalbintas vyras.

„Anksčiau, praėjusiais metais pirkdavau plekšnių. O dabar pasakė, kad jos nebebus“, – pasakojo moteris.

Išsikovoję teisę įvairiose miesto vietose prekiauti šviežia žuvimi, dabar žvejai mieliau ją atiduoda supirkėjams.

„Mūsų įmonė (šviežia žuvimi) nebeprekiauja. Nors buvom pirmieji ir rodėm daug iniciatyvos, bet nustojom tai daryti todėl, kad mums ekonomiškai tai neapsimoka“, – tvirtina įmonės „Banginis“ vadovas Algirdas Aušra.

„Tam, kad nuvežtume žuvį į Vilnių ar Kauną ir kad tai ekonomiškai apsimokėtų, per dieną reikėtų parduoti ne mažiau kaip 700 kilogramų menkės.Tuomet tiktai atsipirktų darbuotojų atlyginimas, atsipirktų transporto išlaidos“, – skaičiuoja bendrovės „Spika“ direktorius Gintaras Gilys.

Žvejybos įmonių vadovai sako, kad jei pavyktų įsigyti bendrą transporto priemonę, dalį šviežios žuvies vežiotų gyventojams ir į kitus miestus.

Priekrantės žvejai taip pat neskuba patys prekiauti.

„Dauguma priekrantės žvejų prekiauja ne turguje, bet į parduotuvę nuveža, pardavinėja prie tam tikrų vietų“, – pastebi Žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos vadovas Alfonsas Bargaila.

„Mes daugiausia žuvį atiduodam į centrus, į turgus atiduodam. Neturime laiko tiek, kad galėtume prekiauti patys, reikia jūroje dirbti“, – aiškino priekrantės žvejys Vilius Razmas.

Žvejai sako, kad pastaruoju metu šviežios žuvies trūksta, nes išplaukti į jūrą trukdo prasti orai, tačiau prieš Kalėdas žada gyventojus nudžiuginti stintų laimikiais.