Žmonės norėtų, kad daugiau dėmesio būtų skiriama jaunimo užimtumui, gyvenvietėse atsirastų daugiau prieinamų sporto aikštelių ir salių, vyktų daugiau kultūrinių renginių, būtų nutiesti dviračių takai, gražiau prižiūrima gyvenamoji aplinka, pranešė Kauno rajono savivaldybė.

Apklausa parodė, kad rajono gyventojai pritaria infrastruktūros objektų plėtrai. Per 90 proc. apklaustųjų neprieštarauja tokių objektų kaip oro uostas, Laisvoji ekonominė zona, Viešasis logistikos centras buvimui ir jų veiklos vystymui rajone. Mažiau palankios nuomonės apie šiuos objektus yra tik Karmėlavos seniūnijos gyventojai - vadinamuosiuose "atviruose" pasisakymuose jie skundžiasi lėktuvų keliamu triukšmu.

Samylų, Linksmakalnio ir Raudondvario seniūnijų gyventojai norėtų, kad pagerėtų policijos darbo kokybė. Jie skundžiasi dėl girtavimo viešose vietose, dideliu greičiu važinėjančių transporto priemonių, jaučiasi nesaugūs tamsiu paros metu.

Kulautuvos ir Vandžiogalos seniūnijų gyventojai pasigenda kokybiškesnių sveikatos priežiūros paslaugų, norėtų, kad ilgiau dirbtų ambulatorijos ir būtų įkurtos vaistinės.

Čekiškėje ir Babtuose gyvenantys respondentai nepatenkinti geriamojo vandens kokybe, Rokų seniūnijos gyventojai pabrėžia oro taršą, prastą geležinkelio tilto būklę.

Anonimiškai užpildytos anketos atspindi 25 Kauno rajono seniūnijų gyventojų nuomonę. Tyrimas apima 2006, 2008 ir 2010 metus, į anketos klausimus atsakė 1682 rajono gyventojai. Respondentų amžiaus vidurkis - 35-60 metų.

Apklausai vadovavęs Kauno technologijos universiteto profesorius Gediminas Merkys teigia, kad gyventojai aktyviai dalyvavo tyrime ir atgal grįžo 85 proc. išdalintų anketų. Tyrėjams platinti anketas padėjo seniūnijų darbuotojai, seniūnaičiai ir Savivaldybės administracijos atstovai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją