Drobės gatvėje veikiančio automobilių serviso „Animus Mobilis" ir automobilių sporto klubo „Viesulas" darbuotojai į patalpas, kurias valdo pagal panaudos sutartį, negali patekti jau keturias dienas.

Bendrovė „Kauno pakrova", iš VTF už beveik 700 tūkst. litų įsigijusi pastatus, pasamdė apsaugos darbuotojus, kurie užėmė pastatus su visu teisėtų nuomininkų turtu: seifuose laikomais pinigais bei dokumentais, asmeniniais daiktais ir net kauniečių klientų taisyti paliktais automobiliais.

Užimtų patalpų valdytojams iškvietus policijos pareigūnus paaiškėjo, kad saugos tarnybos "Tigro šuolis" darbuotojai vykdo „Kauno pakrovos" užsakymą. Ši įmonė iš VTF konkurso būdu įsigijo šiuos Drobės gatvėje esančius statinius ir žemę.

"Naujieji pastatų savininkai, pasirašydami pirkimo-pardavimo sutartį, žinojo, kad mes turime galiojančią panaudos sutartį. Jie turėjo elgtis pagal įstatymus, numatančius, kaip tokios situacijos sprendžiamos", - sakė sporto klubo „Viesulas" direktorius Romualdas Mažuolis.

2010 metų pradžioje bendrovė „Kauno pakrova" laimėjo aukcioną ir už 532 tūkst. litų iš VTF įsigijo Drobės gatvėje esančius pastatus bei žemę. „Kauno pakrova" taip pat buvo įpareigota sporto klubui „Viesulas" sumokėti 177 tūkst. litų. „Pinigus pervedėme laiku ir VTF, ir „Viesului". Su panaudos gavėjais bandėme tartis dėl jų išsikraustymo. Siuntėme raštus, savo atstovą. Tačiau buvome informuoti, kad niekas neketina išsikraustyti iš mums nuosavybės teise priklausančių patalpų", - sakė UAB "Kauno pakrova" direktorius Petras Martišauskis. Anot jo, būtent todėl nutarta pagalbos kreiptis į saugos tarnybą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją