„Asortimentas sustiprintas labiau žiemiškais drabužiais, atskiruose tinkluose žymiai daugiau striukių ar net paltų, kurių sudėtyje daugiau pūkų. Daugiau nupirkome ir vaikų paltų su pūkais, kad žiemai lietuvaičiai būtų pasiruošę ir nebijotų sutikti šalčių“, - DELFI teigė „Aprangos“ grupės marketingo direktorė Irma Marcinkienė. 

Pasak I. Marcinkienės, šiam sezonui „Apranga“ stipriau ruošiasi po labai šaltos praėjusių metų žiemos. Be to, jai tekę girdėti ir šaltos šiųmetės žiemos prognozes. 

Pašnekovė pastebi, kad rūpestingi tėvai šiltais drabužiais vaikus aprūpina iš anksto – intensyvus pirkimas prasideda dar rugsėjį. Anksčiau į parduotuves įsisuka ir moterys. Tik vyrai naujam sezonui įprastai pradeda rengtis vėliau, dažniausiai - jau kai paspaudžia šaltukas ir pasikeičia oro sąlygos. 

Nepasitvirtinę spėjimai atneštų nuostolių 

Apsaugoti lietuvius nuo šalčių pasiryžę ir turgaus prekeiviai, tikina Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė. 

„Jau kurį laiką pranašaujama šalta gili žiema - be abejo, prekybininkai ruošiasi turėti šiltesnio apdaro – striukių, megztinių, viršutinių ir apatinių drabužių. Turgaus prekeiviai tikisi, kad žiema bus teisingai išpranašauta ir bus šalta“, - sakė Z. Sorokienė. Mat, jei prognozės nepasitvirtintų, jie patirtų nuostolių. 

Z. Sorokienės teigimu, smulkieji verslininkai neturi daug apyvartinių lėšų, tad drabužius perka nedideliais kiekiais - kiekvienas apskaičiuoja ir įvertina riziką, kokios galimybės daiktus parduoti. Pašnekovė pastebi, kad dažniausiai žmonės šalčių nelaukia ir šiltų drabužių įsigyja gerokai anksčiau. 

Batuose vilioja natūralus kailis 

Šaltai žiemai rengiasi ir avalynės pardavėjai. Bendrovės „Armitana“, valdančios avalynės parduotuvių tinklus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, atstovų teigimu, šįmet siūlomas didesnis nei pernai šiltos avalynės pasirinkimas.

Pirkėjams siūloma įvairiausių stilių šiltos avalynės su natūraliu arba dirbtiniu kailiu, su vilna arba su tekstiliniu šiltu pašiltinimu. Populiariausia avalynė - su natūraliu kailiu.

„Be abejo, didesnis pirkėjų antplūdis būna, kai jau pasidaro šalta, tačiau didelis žmonių susidomėjimas šiltais batais yra jaučiamas jau nuo rugsėjo pradžios, kadangi tokia avalynė yra paklausi dėl laukiamos šaltos žiemos“, - teigia bendrovė.

Bendrovės atstovai pastebi, kad nemažai šiltų batų jau išpirkta šalčiams neprasidėjus.

Palauksi - gausi pigiau

Norintys taupyti, avalynę ir drabužius turėtų pirkti sezonui įsibėgėjus ar baigiantis. Pasak I.Marcinkienės, tie, kurie sulaukia išpardavimų, turi galimybę prekių įsigyti šiek tiek pigiau, tačiau tada iškyla keblumų dėl norimų dydžių, spalvų, modelių. 

„O jei rūpinamės ir ruošiamės šaltam sezonui, ruoštis reikia sezono pradžioje – išpardavimų nelabai tikslinga laukti. Mat kai paspaus šalčiai, gali būti nelabai smagu“, - teigė ji. 

„Sunkmečiu pirkėjai ypatingą dėmesį kreipia į kokybę. Tai patvirtina faktas, kad nors ir brangūs, tačiau kokybiški produktai perkami anksti, nelaukiant akcijų ar išpardavimo, kadangi pirkėjai žino, kad ilgiau palaukus, norimų batų gali ir nebelikti“, - sakė „Armitanos“ atstovai.


Penktadienį 18 val. BTV laidoje „Karštas vakaras" apie artėjančius šalčius diskutuos klimatologė Dr. Audronė Galvonaitė, Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Jaraminas, etnologas Libertas Klimka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją