Pasak finansų ministrės Ingridos Šimonytės, greta anksčiau priimtos lengvatos, taikyti mažesnį akcizo tarifą miestiniam ir priemiestiniam viešajam transportui, nebus priimtas akcizo mažinimas visoms transporto priemonėse naudojamoms gamtinėms dujoms.

„Vyriausybė pasiūlė tam tikrą lengvatą miestų transportui, įvertindama įtaką savikainai, oro užterštumui, ir tokią lengvatą mes tikrai esame numatę, bet taikyti visiems mes nematome jokio reikalo. Dėl to, kad tai yra išimtinai importas, ir to importo nėra jokio tikslo remti, o žmonės, kurie automobiliais važinėsis gamtinėmis dujomis, jie naudojosi kelių infrastruktūra, ir turėtų prisidėti prie kelių finansavimo", - sakė I. Šimonytė.

Ministrų Kabinetas pritarė Seimo narių Vito Matuzo ir Antano Matulo siūlymui nuo kitų metų sausio 1-osios padvigubinti cigarų ir cigarilių akcizo tarifą iki 80 litų už kilogramą.

"Turint minty, kad tai yra labai specifinis produktas, kurį rūko dalis, stabilus rūkytojų segmentas, manome, kad galime tam siūlymui pritarti, bet nesitikime tiek pajamų, kiek tikisi Seimo nariai", - teigė finansų ministrė.

ELTA primena, jog parlamentarų pateiktame siūlyme numatyta, kad padidinus akcizą šiems tabako produktams, valstybės biudžetas per metus surinktų papildomus 4 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)