Klaipėdoje kontrabandinių cigarečių prekybos taškai nesikeičia jau keletą metų. Populiaru rūkalų įsigyti Senojo turgaus prieigose. Kontrabanda prekiaujama ir greta Naujojo turgaus, tereikia pereiti gatvę. Amžinu ir nepajudinamu čigonų bastionu tapusi teritorija šalia prekybos centro Žvejybos uosto rajone.

Tačiau tarp nelegalių rūkalų prekeivių atsirado „savižudžiais" operatyvininkų vadinamų išsišokėlių.

Dar šios vasaros pabaigoje nedideliam būriui klientų cigaretės blokais buvo vežiojamos kone į namus. Mobiliuoju telefonu susisiekus su prekeiviu, buvo galima užsisakyti cigarečių bloką į sutartą vietą.

„Bet kam nebūtų pardavę, reikėjo žinoti, nuo ko perduoti linkėjimus. Tuomet siūlė LM, „Winston" ir „Marlboro" cigaretes. Pakelio kaina siekė penkis litus", – dienraščiui pasakojo vienas pirkėjų.

Pareigūnai spėja, kad tai galėtų būti mažais kiekiais kontrabandines cigaretes gabenantys asmenys, neturintys savų pardavėjų tinklo gatvėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją