„Mes tikime, kad pasaulyje prasidėjo stipraus ir pastovaus augimo „superciklas““, - teigia ataskaitos rengėjai, pridurdami, kad per artimiausius 20 m. pasaulio ekonomikoje įvyks dideli pokyčiai.

Per trečiąjį iš eilės visą kartą truksiantį „superciklą“ pasaulio laukia istorinis ir rekordinis ekonomikos augimas, kurį skatins tarptautinės prekybos augimas, aukštas investicijų ir technologinių naujovių lygis, mano „Standard Chartered“ ekonomistai.

2030 m. Kinijos ekonomika jau bus du kartus didesnė už JAV ir sudarys 24 proc. pasaulio ekonomikos, lyginant su dabartiniais 9 proc. Kitą dešimtmetį Indija pralenks Japoniją, atkovojusi iš jos trečią vietą.

„Bloomberg“ primena, kad Kinija, jau įsiveržusi į pirmąją vietą pasaulyje pagal mobiliųjų telefonų, kompiuterių ir automobilių gamybą, šiais metais pralenkė Japoniją pagal BVP dydį ir užima antrą vietą pasaulyje po JAV.
Didžioji Britanija buvo aplenta 2005 m., o Vokietija – 2007 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją