"Europos patentų organizacija yra sužavėta Lietuvos progresu, kurį ji padarė patentų aktyvų apsaugos srityje ir netrukus laukia Lietuvos prisijungimo prie bendros Europos patentų sistemos", - Eltai sakė I. Koberis.

I.Koberio vadovaujama delegacija susitiko su Europos komiteto generaliniu direktoriumi Petru Auštrevičiumi ir aptarė Lietuvos pasirengimą prisijungti prie Europos patentų konvencijos.

Prisijungti prie bendros patentų išdavimo sistemos Lietuva galėtų 2002-ųjų liepą. Narystė šioje organizacijoje padėtų išplėsti bendrą Europos patentų išdavimo sistemą ir taip skatintų Lietuvą integruotis į vieną Europos ekonominę erdvę. Lietuvos valstybinio patentų biuro direktorius Rimvydas Naujokas teigia, kad prisijungus prie Europos patentų konvencijos, Lietuvos pramonei ir mokslui bus sudarytos geresnės patentinės apsaugos sąlygos Europos valstybėse.

Vyriausiasis euroderybininkas informavo, kad Lietuva sėkmingai baigė derėtis su Europos Sąjunga dėl įmonių teisės, kuri reglamentuoja ir patentinę apsaugą. Šiame derybų skyriuje buvo deramasi dėl papildomos apsaugos sertifikatų sistemos įteisinimo Lietuvoje. Europos patentų organizacijai dabar priklauso 20 šalių, tikimasi, kad netolimoje ateityje prie organizacijos prisijungs dar 10 Centrinės Europos ir Baltijos valstybių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją