Praėjusių metų kovą V.Šlekaitį iš pareigų atleido tuometis socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys. Argumentai - nerūpestingumas ir aplaidumas, jam buvo paskirtos trys nuobaudos.

V.Šlekaitis LDB vadovo kėdės atlaisvinti nepanoro, todėl atleidimą apskundė VAAT. Praėjusią savaitę teismas buvusio LDB vadovo skundą patenkino iš dalies: papeikimas buvo panaikintas, o tarnybinė nuobauda - atleidimas iš pareigų - pakeista į griežtą papeikimą. Teismas nurodė V.Šlekaitį grąžinti į pareigas

„Norime atkreipti dėmesį, kad teismas skirtų tarnybinių nuobaudų buvusiam LDB vadovui V.Šlekaičiui nepanaikino - teismas jį pripažino padarius tarnybinius nusižengimus, tai nebuvo kvestionuojama, tačiau skyrė švelnesnes bausmes. Su tuo ministerija nėra linkusi sutikti, todėl ginčijamas nuobaudų adekvatumas pažeidimams", - LŽ sakė SADM Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Lina Bušinskaitė.

Dienraštis jau skelbė, kad jo alga atskaičius mokesčius buvo apie 6,5 tūkst. litų. Tad buvusiam direktoriui iš mokesčių mokėtojų kišenės tektų sumokėti daugiau kaip 130 tūkst. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją