Didžiulė gaidžio skulptūra atspindi netrukus Vokiečių gatvėje atsidarysiančio restorano dydį. Pasak „Čili Kaimo“ atstovų, naujasis restoranas bus pats didžiausias ne tik „Čili“ tinkle, bet ir tarp tokio pobūdžio restoranų Vilniuje. Kiek naujojoje maitinimo įstaigoje bus vietų arba salių, UAB „Čilija“ bendrovė kol kas neskelbia.

Kone 100 kg sverianti gaidžio skulptūra sukurta pagal tikro paukščio, kuris gyvena Ukmergės gatvės „Čili Kaime“, išvaizdą. „Gaidys restorano simboliu pasirinktas neatsitiktinai. Turėjome galimybę įsitikinti šio paukščio karingumu ir ambicijomis,“ – sako sparčiai besiplečiančio viešojo maitinimo tinklo marketingo skyriaus vadovė Greta Urmanaitė.

Pasak restoranų tinklo atstovės, „Čili Kaimo“ restoranų tinklo maisto technologei Daivai Ražinskienei tariantis su paukštieną restoranui tiekiančiu ūkininku, jis savo užsakovus nusprendė pavaišinti puikiu gaidžio kepsniu. Tačiau patiekalui parinktas gaidys gelbėdamasis spruko šalin ir gerą valandą nesileido pagaunamas. Sužavėta gaidžio noro gyventi, D.Ražinskienė paprašė ūkininko padovanoti jį gyvą, užuot iškepus.

Iš pagarbos paukščio karingumui ir ambicijoms, gaidys buvo apgyvendintas Ukmergės gatvės „Čili Kaimo“ restorane. Pastebėję, kad gaidys restoranui suteikė ne tik jaukumo bet ir džiaugsmo lankytojams, o ypač vaikams, tinklo vadovai nutarė jį palikti, kartu įkurdindami ir būrelį vištų.

Kone dvi savaites Vokiečių gatvę puošiantis trijų metrų gaidys skelbs kiek dienų liko iki „Čili Kaimo“ restorano atidarymo. Atidarius restoraną jis iš Vokiečių gatvės dings, o vasarą pasirodys kaip „Čili Kaimo“ puošmena vasaros kavinėse.

Gaidžio statulą menininkai kūrė daugiau nei dvi savaites. „Paukščio dar nebuvome gaminę, tad teko gerokai galvą pasukti, kad gaidys tvirtai stovėtų ant dviejų kojų. Nepaprasta buvo šį gigantą išnešti pro kūrybinių dirbtuvių duris ir saugiai pristatyti į senamiestį, teko gerokai paprakaituoti“,- prisiminimais dalijosi būrelis menininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją