Šalies bankas "Korea Exchange Bank" (KEB) yra penktasis didžiausias kredito bankas Pietų Korėjoje. Jis pranešė ketinantis atleisti savo padalinio "KEB Credit Service Co" darbuotojus trumposiomis tekstinėmis žinutėmis ir tai pradės daryti greičiausiai ketvirtadienį vakare.

KEB planuoja atleisti pusę kredito kortelių padalinio darbuotojų, kurių šiuo metu yra 662.

"Šiuo metu tai yra vienintelis būdas su jais susisiekti", - pareiškė KEB atstovė, pridurdama, jog bankas nenusprendė, kaip tiksliai bus formuluojamos žinutės, ir vis dar derasi su profsąjungomis dėl darbuotojų atleidimo laiko.

"Mes taip pat atsižvelgėme į visus teisinius aspektus", - teigė ji.

"KEB Credit" praėjusių metų pabaigoje patyrė nuostolių. Šią savaitę jį perims KEB, kurį valdo JAV investicijų fondas "Lone Star".

Pietų Korėjos kredito kortelių aptarnavimo kompanijos kovojo su kredito bumo pasekmėmis, mat po jo vienas iš 10 Pietų Korėjos suaugusių asmenų laiku negrąžino paskolų. Maždaug septyni iš 10 korėjiečių šiuo metu turi bent jau vieną mobilųjį telefoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją