Kompanijos grynasis pelnas nukrito 18 proc. - iki 6,21 mlrd. Šveicarijos frankų (5 mlrd. JAV dolerių) ir buvo šiek tiek mažesnis nei prognozuota rinkoje. Tuo tarpu 2002 metais pelną padidino dalinis akių priežiūros padalinio "Alcon" pardavimas.

Kavos "Nescafe", šokoladų "KitKat" ir sultinių "Maggi" gamintojos pardavimus pernai padidino karšta vasara Europoje, kadangi vartotojai pirko daugiau jos ledų "Haagen-Dazs" ir vandens "Perrier". Stiprindama savo prekinius ženklus, kompanija taip pat sutelkė dėmesį ne į kainų, bet prekybos apimties didinimą.

"Nestle" generalinis direktorius Piteris Brabekas (Peter Brabeck) tikisi, kad prekybos sąlygos 2004 metais šiek tiek pagerės, palyginti su ką tik praėjusiais finansiniais metais.

"Aš esu patenkintas grupės sugebėjimu ir toliau didinti pelningumą, kurį sąlygoja mūsų produktyvumo programos ir besitęsiantis stiprus organiškas augimas, - teigė jis. - Mūsų lyderės pozicija rinkoje ir pasaulinis veiklos mastas mums suteikia pozityvesnę išorinę aplinką 2004 metams".

Bendri grupės pardavimai praėjusiais metais smuktelėjo iki 87,98 mlrd. frankų, kadangi doleriais gaunamos pajamos, pervertintos į frankus, sumažėja. Įvertinus valiutų kurso pokyčius, pardavimai ūgtelėjo 6,3 proc.

"Reuters" apklausti analitikai prognozavo, jog pagrindiniai pardavimai minėtu laikotarpiu padidės 5,3 proc., grynosios pajamos - iki 6,18 mlrd. frankų, o bendri pardavimai - iki 88,56 mlrd.

"Nestle" skiria dėmesį programoms, kuriomis siekiama iki 2006 metų sutaupyti per 6 mlrd. frankų bei pagerinti pelno maržas. Ji sistemina milijardinius tokių grupių kaip "Dreyer's Grand Ice Cream" ir gyvūnų maistą gaminančios "Ralston Purina" įsigijimus. Be to, ji mažina skolą, kad išaugotų aukščiausią kredito reitingą, nes tuomet gali pigiau skolintis.

Kompanijos pelnas prieš palūkanas, mokesčius ir amortizaciją (EBITA) sudarė 11,01 mlrd. frankų, o pelno marža buvo 12,5 proc. 2002 metais įmonės pelningumas buvo 12,3 proc. Analitikai prognozavo 11,21 mlrd. frankų EBITA pelną ir 12,7 proc. pelno maržą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją