Birželio mėnesį bendrovės apyvarta, negalutiniais duomenimis, siekė 17,38 mln. litų - 21,6 proc. didesnė nei pernai birželį (14,29 mln. litų).

"Tokį ryškų augimą lėmė tai, kad kiekvieną mėnesį vis dar surandame naujų rinkų, taip pat plečiama naujų šaldytuvų su nauju šaldymo agentu R600 gamyba", - augimo priežastis BNS vardijo "Snaigės" prezidentas ir valdybos pirmininkas Antanas Andrulionis.

Praėjusį mėnesį bendrovė pardavė pirmąją siuntą - 500 vienetų - A klasės dviejų kamerų su šaldymo kamera viršuje šaldytuvų. A klasės (aukščiausios klasės) šaldytuvus su nauju šaldymo agentu R600 "Snaigė" šį mėnesį gamins jau visu pajėgumu.

Šiemet "Snaigė", eksportuojanti daugiau kaip apie 92 proc. gaminių, surado naujų rinkų Vakarų šalyse bei padidino pardavimus Rytų regione (Kazachstanas, Rusija, Ukraina, Uzbekistanas).

Šiuo metu Alytaus bendrovėje vyksta vidaus restruktūrizacija - atskirti du padaliniai (statybos ir filialas "Termo Snaigė"), įkuriant atskiras akcines uždarąsias bendroves. Į naująsias bendroves perėjo dirbti 80 žmonių.

Prognozuojamas uždirbti pirmojo šių metų pusmečio pelnas neskelbiamas. 2000 metų sausio-birželio mėnesiais "Snaigė" patyrė 2,7 mln. litų nuostolių. Per penkis šių metų mėnesius "Snaigė" gavo 2,835 mln. litų grynojo pelno, tuo tarpu pernai sausį-gegužę įmonė buvo patyrusi 2,677 mln. litų nuostolių.

Tikimasi, kad planuojami šių metų rodikliai gali būti geresni. Metų pradžioje 2001-iesiems šaldytuvų bendrovė planavo 156 mln. litų apyvartą ir 4,5 mln. litų grynąjį pelną. 2000 metais "Snaigė" uždirbo 180 tūkst. litų audituoto grynojo pelno, jos apyvarta siekė 136,710 mln. litų.

Alytaus šaldytuvų gamybos bendrovė tęsia derybas su dviem potencialiais investuotojais dėl "Snaigės" kontrolinio akcijų paketo pardavimo. Manoma, kad derybos gali užtrukti.

"Vyksta pokalbiai ir keičiamasi informacija. Šiuo metu tiesiog nesiryžčiau pasakyti datos, kada derybos gali būti baigtos. Turėtume bent jau šią savaitę išsiaiškinti, kodėl tie tempai tokie lėti - ar dėl to, kad vasara, ar dėl kitų dalykų", - BNS teigė "Snaigės" stebėtojų tarybos pirmininkas Vygandas Jūras, atstovaujantis vienam iš įmonės akcininkų - "Baltic Investment Fund Management".

Anksčiau buvo tikėtasi, kad iki birželio pabaigos pavyks suspėti pasirinkti investuotoją, pasiūliusį geriausią kainą ir sąlygas pirkti "Snaigės" akcijų.

"Snaigė" dėl kontrolinio akcijų paketo pardavimo derasi su Europos šaldytuvų, indaplovių, šaldiklių, skalbimo mašinų ir kitų panašių prietaisų (white goods) gamintojais. Su kuo konkrečiai deramasi dėl akcijų pardavimo, neskelbiama.

"Snaigės" įstatinis kapitalas yra 23,07 mln. litų. Suomijos investicijų valdymo kompanijos "Baltcap Management" valdomam fondui "Baltic Investment Fund Management" priklauso 21,13 proc. "Snaigės" akcijų. Tarp didžiausių "Snaigės" akcininkų yra Norvegijos bendrovė "Moller Invest" (valdo 7,11 proc. "Snaigės" akcijų), Romualdas Raudonis (6,58 proc.).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją