„Ekonominio nuosmukio pasekmės vis dar jaučiamos ir mums dar reikia daug dėmesio skirti kai kuriems verslo ir individualiems klientams padedant jiems vykdyti finansinius įsipareigojimus. Tačiau trečiąjį metų ketvirtį jau galėjome stebėti augančią finansinių paslaugų paklausą ir ryškėjančius kredito rinkos atsigavimo požymius - per pastaruosius tris mėnesius gyventojams suteikiamų būsto kreditų skaičius kas mėnesį augo vidutiniškai dešimtadaliu, o verslo segmente po ilgokos pertraukos pasirodė investicinių projektų finansavimo paklausa. Tikimės, kad išliekant esamoms ekonomikos tendencijoms prie į eksportą orientuotų sektorių atsigavimo ketvirtąjį metų ketvirtį prisijungs ir į vidaus vartojimą orientuotos įmonės, “ – sako „DnB Nord” banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Werneris Schillis.

Bankas pastebi, kad trečiąjį šių metų ketvirtį atidėjiniai sudarė 47,7 mln. Lt – tai daugiau nei keturis kartus mažesnė palyginti su pirmaisiais dviem metų ketvirčiais.

Banko grynasis paskolų portfelis sudarė 9,5 mlrd. Lt ir nuo metų pradžios sumažėjo 7,9 proc. Anot banko, paskutinį ketvirtį pastebima atsigaunanti paskolų rinka. Indėliai nuo metų pradžios augo 18,8 proc. iki 4,1 mlrd. Lt.

Akcijas įsigijo norvegai

Bankas per biržą informuoja, kad Norvegijos bankas DnB NOR ASA pasiekė susitarimą su NORD/LB dėl Vokietijos banko valdomo 49 proc. akcijų „Bank DnB NORD A/S” įsigijimo.

Akcininkai „Bank DnB NORD A/S” kartu valdė nuo 2005-ųjų pabaigos. Šių metų rugpjūčio 2 d. „DnB NOR ASA” nusprendė pasinaudoti pasirinkimo teise įsigyti iš NORD/LB jų valdomą 49 proc. „Bank DnB NORD A/S” akcijų paketą. Nuo tada dėl šių akcijų vyko derybos. Dabar susitarimas yra pasiektas ir jį įgyvendinus „DnB NOR ASA” nuosavybės teise valdys 100 proc. „Bank DnB NORD A/S” akcijų.

Danijoje registruotas Bank DnB NORD A/S yra vienintelis „DnB Nord” banko akcininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją