“Apmaudu, kad pasisakymais apie tai, jog jauni žmonės yra mažai našūs, nekvalifikuoti ir gali dirbti už mažesnę minimalią algą yra stiprinami visuomenėje egzistuojantys stereotipai grindžiami amžiaus normomis ir sudaro prielaidas atsirasti diskriminacijai dėl amžiaus požymio”, - sako Edgaras Stanišauskas, LLJ Pirmininkas.

LLJ valdyba atkreipia dėmesį, kad diskriminavimo patirtis ypatingai veikia jaunus žmones, o tokio siūlymo įtvirtinimas sumažintų jaunimo galimybes, užkirstų kelią jauno amžiaus darbuotojų gebėjimų individualų ir visapusišką įvertinimą.

„Turinčiam daugiau kompetencijos ir žinių jaunam žmogui už jo darbą būtų atlyginama mažiau nei mažiau kompetencijos turinčiam ar lėčiau tokį patį darbą atliekančiam vyresniam asmeniui. Toks siūlymas ne tik demotyvuoja perspektyvius jaunus žmones, jis paprasčiausiai nėra teisingas. Alga – tai atlygis už atliktą darbą, todėl turėtų būti nustatomas laisvu bei teisingu darbuotojo bei darbdavio tarpusavio susitarimu“, - pastebi E. Stanišauskas.

„Taupiai ir efektyviai valdyti biudžetą reikia ieškoti kitų priemonių, o toks minimalios algos reguliavimo siūlymas yra ne problemos sprendimas, o jos gilinimas. Minimalus darbo užmokestis apskritai riboja visus – tiek darbdavius, tiek darbuotojus. Dažnai minimali alga ir darbo rinkos reguliavimai sukelia visiškai priešingas pasekmes nei yra siekiama. Galbūt artėja laikas susimąstyti apie minimalios algos reikalingumą apskritai - paliekant daugiau laisvės pačiam asmeniniui, geriausiai žinančiam, kokios jo galimybės ir poreikiai“, - sako E. Stanišauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją