"Žemaitijos pieno" įmonių grupė 2002 metais gavo 1,188 mln. litų grynojo pelno ir pasiekė 240,64 mln. litų konsoliduotą apyvartą. Prognozuojama, kad konsoliduota "Žemaitijos pieno" praėjusių metų apyvarta bus didesnė nei 2002 metų.

"Tikslių konsoliduotų pardavimo duomenų dar neturime, bet tikimės geresnio rezultato nei užpernai. Šiemet taip pat prognozuojame augimą ir didesnę sūrių gamybą bei eksportą, nes turime užsakymų daugiau nei galime jų pagaminti. Pagrindinės užsakovės yra Vokietija, Italija ir kitos Vakarų Europos šalys. Į ES rinką šiemet sieksime įeiti ir su savo prekės ženklais", - Eltai sakė "Žemaitijos pieno" generalinio direktoriaus pavaduotojas Romusas Jarulaitis.

Šiemet bendrovė iš viso planuoja pagaminti ir parduoti maždaug 15-16 tūkst. tonų sūrių, Lietuvos rinkoje paprastai jų parduodama 4-4,5 tūkst. tonų. Pernai bendrovė pagamino 12 tūkst. tonų sūrių.

Padidinti sūrių gamybą ir išplėsti asortimentą "Žemaitijos pienui" leidžia padarytos investicijos - praėjusių metų antrąjį pusmetį įmonėje buvo paleista nauja sūrių gamybos linija. Šiuo metu įmonė gamina daugiau kaip 60 pavadinimų įvairių produktų.

Šiemet numatoma įgyvendinti ir "Žemaitijos pieno" projektą su Norvegijos pieno perdirbimo įmone "Synnove Finden ASA". Kartu su norvegais "Žemaitijos pieno" valdomame "Šilutės Rambyne" ketinama kartu gaminti naujus fermentinius sūrius, taip pat bendradarbiauti juos eksportuojant. "Šilutės Rambyno" technologijos yra atnaujintos. Per metus bendrovė pagamina apie 4 tūkst. tonų sūrių, o projektinis pajėgumas leidžia gaminti iki 6 tūkst. tonų.

Šiemet planuojama bendrovę reorganizuoti - nuo pagrindinės pieno produktų gamybos atskirti su ja nesusijusias veikas.

"Žemaitijos pieno" grupei, be pagrindinės įmonės Telšiuose, priklauso "Klaipėdos pienas", "Šilutės Rambynas" ir UAB "Žemaitijos pieno žaliava".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją