Žemės ūkio ministerija tikina, kad aukcionas išliks valstybės arba bus valdomas žvejų bendruomenės. Jūrinių ir vidaus vandenų komisija (JVVK) nusprendė kreiptis į žemės ūkio ministrą, Nacionalinę mokėjimo agentūrą ir naująją aukciono valdžią, jog būtų dedamos pastangos, kad aukcionas išliktų valstybės nuosavybė.

„Privatizavimo procesas jau vyksta, nes yra ministro įsakymas aukcioną perduoti Turto bankui. Asociacijos valdyba nutarė, kad žvejų bendruomenė įsitraukia į kovą su aukciono privatizavimu", - sako Alfonsas Bargaila, Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos vadovas ir JVVK narys.

„Galiu garantuoti ir nuraminti, kad aukcionas nebus privatizuojamas, bent kol ministras bus K. Starkevičius. Vyksta teisminiai procesai, Žemės ūkio ministerija gina poziciją, kad investuojant į aukcioną pažeidimų nebuvo, nors Finansų ministerija jų yra užfiksavusi", - tikina Aušrys Macijauskas, žemės ūkio viceministras.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją