Tokie įgaliojimai buvo paskirstyti, atsižvelgiant į Tabako kontrolės įstatymą.

"Nutarime numatyta, kad Valstybinė ne maisto produktų inspekcija yra įgaliojama prižiūrėti tabako gaminių sudėties, kokybės rodiklių ir ženklinimo atitiktį teisės aktų reikalavimams ir parengti bei patvirtinti tabako gaminių atitiktį patvirtinančių dokumentų pateikimo tvarką ir reikalavimus. Valstybinė tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba įgaliojama prižiūrėti tabako gaminių ženklinimo atitiktį teisės aktų reikalavimams", - teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

Ūkio ministerija įgaliojama parengti ir patvirtinti įspėjamųjų užrašų apie tabako gaminių kenksmingą poveikį sveikatai turinį, taip pat dervų, nikotino ir anglies monoksido kiekio nuorodoms ant tabako gaminių pakuočių privalomą skirti plotą, vietą, šių užrašų bei nuorodų ir kitų rekvizitų pateikimus, ženklinant Lietuvoje parduodamus tabako gaminius.

Sveikatos apsaugos ministerijai suteikti įgaliojimai parengti ir patvirtinti rūkymo patalpų (vietų) įmonėse, įstaigose ir organizacijose, taip pat restoranų, kavinių, barų ir kitų žmonėms aptarnauti skirtų patalpų, kuriose neuždrausta rūkyti, patalpų (vietų) rūkantiems asmenims įrengimo ir eksploatavimo reikalavimus.

Vadovaujantis moksliniais tyrimais pagrįstais įrodymais ministerija galės uždrausti naudoti tabako gaminių sudedamąsias dalis, pasižyminčias įprantamąsias tabako gaminių savybes didinančiu poveikiu.

Nutarimu taip pat nustatoma, kad su Europos Sąjungos institucijomis ir vykdydamos Tabako kontrolės įstatyme nustatytus įsipareigojimus arba Europos Bendrijų Komisijos prašymu visą reikalingą informaciją pagal savo kompetenciją teiks Sveikatos apsaugos, Ūkio ir Žemės ūkio ministerijos.

Išvardinti teisės aktai turi būti parengti iki 2004 m. balandžio 1 d.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją