„Vakar Konkurencijos tarybos specialistai tikrino didžiausių prekybos tinklų patalpas. Šiuo metu analizuojame patikrinimo metu surinktą informaciją, siekiame nustatyti, ar galėjo būti pažeistas Konkurencijos įstatymo 5 straipsnis, kuris draudžia konkurenciją ribojančius susitarimus“, - antradienį Seime sakė J. Rasimas.

Jis priminė, kad kiek anksčiau inspektoriai užgriuvo pieno perdirbimo įmones: „Pieno žvaigždės", „Rokiškio sūris", „Rokiškio pienas“, „Marijampolės pieno konservai“, „Žemaitijos pienas“, „Vilkyškių pieninė“ ir „Pieno centras“.

Pasak J. Rasimo, buvo patikrinti grūdų perdirbėjai bei duonos kepėjai: „Kauno grūdai“, „Malsena plius“, „Mantinga“, „Fazer kepyklos“, „Vilniaus duona“.

DELFI primena, kad Konkurencijos taryba yra pradėjusi tyrimą dėl draudžiamų susitarimų, tačiau teigia, kad jis nesusijęs su premjero Andriaus Kubiliaus pavedimu išsiaiškinti, kodėl pastaruoju metu didėjo maisto produktų kainos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją