Artėjant Kaziuko mugei prašymų išduoti licencijas mažosios loterijos organizavimui yra gavusios ir miestų bei rajonų savivaldybės.

Tautiniam olimpiniam komitetui priklausanti "Olifėja" užima apie 88 proc. loterijų rinkos. Bendrovės apyvarta per 2003 metus išaugo 0,7 proc. iki 85,240 mln. litų. Tikimasi, jog per šiuos metus apyvarta padidės 5 proc.

Pagal šiemet įsigaliojusį Loterijų įstatymą loterijos skirstomos į didžiąsias, kurios organizuojamos ir loterijų bilietai platinami visoje šalyje, o išplatintų bilietų nominalioji vertė bei skaičius neribojamas, ir mažąsias, arba vadinamąsias progines, loterijas, kurios būtų organizuojamos įvairių renginių metu, o išplatintų loterijos bilietų nominalioji vertė neviršytų 100 tūkst. litų.

Licencija organizuoti didžiąją loteriją kainuoja 8500 litų, mažąją - 4000 litų. Licencijų galiojimas neterminuotas.

Didžiųjų loterijų priežiūrą ir kontrolę atliks Valstybinė lošimų priežiūros komisija, prižiūrinti ir kontroliuojanti azartinių lošimų veiklą, o mažųjų loterijų - vietos savivaldos institucijos, kurių teritorijoje bus organizuojamos mažosios loterijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją