Ši bendrai surengta operacija buvo skirta kovai su prekių, neteisėtai pažymėtų registruotais prekių ženklais, ir nelegalių akcizinių prekių platinimu Vilniaus miesto verslo parke „Gariūnai“. Pareigūnams talkino ir asociacijos SNB-REACT atstovas Lietuvoje Kazimieras Saržickas.

Pareigūnų teigimu, suklastotais gaminiais prekiaujama ne viename Gariūnų turgavietės „taške“. Pareigūnams įkliuvo du neteisėtai Gariūnuose prekiavę asmenys. Jie pardavinėjo įvairias prekes (lietpalčius, striukes, paltus, moteriškas rankines), pažymėtas žinomų gamintojų – „Kenzo“, „Burberry“, „Max Mara“, „Gucci“, „Louis Vuitton“, „Prada“ ir kt. prekių ženklais.

Siekiant nustatyti nusikaltimą, buvo atlikti du kontroliniai pirkimai, kurių metu už 260 litų buvo nupirktas „Cop.Copine “ puspaltis ir 75 litus kainuojanti moteriška rankinė „Prada“. Patikrinimų metu prekyviečių savininkai nepateikė dokumentų, patvirtinančių teisėtą realizuotų prekių įsigijimą. Sulaikytų falsifikuotų prekių vertė - maždaug 100 tūkst. litų. Suklastotais gaminiais prekiavusiems asmenims gresia baudos nuo 19,5 tūkst. litų (nuo 150 MGL).

Tokios kryptingos prevencinės priemonės ir reidai, organizuoti pasitelkus kitas institucijas, rengiami ne pirmą kartą. Panaši operacija vasaros pabaigoje buvo surengta Kalvarijų turgavietėje. Tuomet pareigūnai sulaikė du maišus falsifikuotų marškinėlių su „Umbro“, „Adidas“, „Puma“ ir kt. žymių firmų prekių ženklais už maždaug 6 tūkst. litų.

Kaip teigia muitinės pareigūnai, dažni ir netikėti reidai duoda pozityvių rezultatų nežiūrint į tai, kad panašių reidų metu darbą apsunkina po turgavietę žaibiškai plintanti žinia apie joje apsilankiusius pareigūnus. Tuomet dauguma nelegalių prekeivių pristabdo savo veiklą, o falsifikuotas prekes paslepia.

Įkūrę specialią darbo grupę kovai su akcizinių prekių kontrabanda ir nelegalia apyvarta, muitininkai kartu su policijos pareigūnais rengia panašius reidus ne tik turgavietėse, bet ir prekybos centruose įrengtuose parduotuvių pasažuose, kurie prekeiviams suklastotomis prekėmis anksčiau buvo „saugesni“ dėl rečiau ten užklystančių pareigūnų.

Nelegaliai į mūsų šalį bandoma gabenti įvairias prekes, pagamintas pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Per devynis šių metų mėnesius Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė per 85 tūkst. įvairių suklastotų prekių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją