Gariūnų verslo parkas yra valstybinės svarbos ekonominis projektas. 2005 m. patvirtintame projekte numatyta Gariūnų verslo parke įkurti keturių paviljonų ūkininkų turgų, verslo informacijos centrą, netinkamų eksploatuoti transporto priemonių perdirbimo liniją, įrengti nemokamas automobilių aikšteles, transporto grūstis naikinančias apylankas, vaikų laisvalaikio patalpas ir žaidimų aikšteles. Taip pat projekte numatyta sukurti 1500 naujų darbo vietų, įrašyta nuostata, kad parkas užtikrins nuolatines darbo vietas daugiau nei 15 000 asmenų.

„Jau penketą metų Gariūnai turi valstybinės svarbos projekto statusą, todėl ten dirbantiems žmonėms turi būti sudarytos tokios verslo sąlygos, dėl kokių buvo susitarta Vyriausybės nutarime“, – sako ūkio ministras Dainius Kreivys.

Įvertinęs gautus skundus ūkio ministras pavedė ministerijos atstovams perimti iš Vilniaus apskrities likvidatoriaus visus su šiuo projektu susijusius dokumentus ir per savaitę išnagrinėti, kaip vykdomos valstybinės svarbos ekonominio projekto „Paslaugų smulkiam ir vidutiniam verslui parkas „Gariūnai“ įgyvendinimo sąlygos ir inventorizuoti nuveiktus projekte numatytus konkrečius darbus.

Projektui suteikus valstybinės svarbos kategoriją, Gariūnų turgavietę valdančioms įmonėms buvo sudarytos išskirtinės žemės nuomos sąlygos ne aukciono tvarka. Šiuo metu Gariūnų verslo parko teritorija užima 32,5 h žemės plotą šalia Vilniaus.

Anksčiau projektą kontroliavo Vilniaus apskrities viršininko administracija, tačiau ją panaikinus, projektas liko be priežiūros. Dabar šio projekto įgyvendinimo kontrolę perima Ūkio ministerija. Ūkio ministerijos atstovai buvo susitikę su Gariūnų turgavietės prekybininkų iniciatyvine grupe. Anot ministerijos, susitikus su Gariūnų verslo parko valdytojais, Ūkio ministerijos atstovai į naująjį paviljoną nebuvo įleisti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją