„Esame apimti nežinios ir galime spėlioti, ar maistinių kviečių kaina nekris žemiau psichologinės 200 eurų/t ribos. Nors biržose sandoriai sudarinėjami, tačiau lietuviškų grūdų, kurie prastesnės kokybės nei ankstesniais metais, realių pirkėjų jau tris savaites nėra”, - prisimindamas antradienio rekordinį 10 eurų pigimą, dienraščiui „Verslo -žinios" sakė Karolis Šimas, bendrovės „Agrokoncerno grūdai” generalinis direktorius.

Verslininkas spėja, kad jei kaina kris žemiau 200 eurų/t, tai reikš, kad grūdų kainų burbulas sprogo, o kada sustos grūdų pigimas, niekas nežino.

Matyti ir tai, kad spekuliantai traukiasi iš biržų, nes nori pasiimti pelną.

Primename, kad rugsėjį visuose Lietuvos prekybos centruose labiausiai brango kruopos, miltai, duonos ir pieno gaminiai bei kava.

Valdžios atstovai dėl kainų kilimo linkę kaltinti prekybininkus.

„Labai aiškiai matomas prekybininkų antkainių kilimas tokiuose pagrindiniuose produktuose kaip miltai, yra gan žymiai pakilę batono, pieno kainos. Šiai dienai labai aiški tendencija, kad būtent prekybininkai kelia kainas, ne gamintojai“, - anksčiau yra teigęs ūkio ministras Dainius Kreivys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją