„Seime lankysimės dėl akcizų. Nes, pavyzdžiui, „Anykščių vyno" vynui „Voruta" akcizai yra aukštesni negu alaus ir daug aukštesni negu vynų, kurie yra importuojami iš užsienio. O čia yra kulinarinio paveldo produktas ir norėtume, kad jis būtų šiek tiek pigesnis ir prieinamesnis. (...) Šiuo metu bendrovės „Anykščių vynas" finansinė padėtis yra sudėtinga. „Alita" planuoja, jeigu nebus peržiūrėti akcizai, Anykščių padalinį uždaryti", - Eltai sakė D. Krikštaponis.

Vicemeras aiškino, kad bendrovė „Anykščių vynas" yra svarbi ir sodininkams. „Bendrovė superka labai daug sodų produkcijos - ir vyšnias, ir obuolius, ir serbentus ir kitas uogas. Jeigu "Anykščių vyno" gamykla užsidarys, tai - ne tik neteksime gero vyno, bet ir žemdirbiai neturės, kur realizuoti savo produkcijos", - teigė D. Krikštaponis.

Besirūpindami sunkiai besiverčiančios bendrovės „Anykščių vynas" išlikimu, anykštėnų darbo vietų išsaugojimu toje įmonėje, vicemeras D. Krikštaponis kartu su įmonės vadovais antradienį Seime susitiks su opozicijos lyderiu Algirdu Butkevičiumi bei kitais Seimo nariais, anykštėnų įmonę valdančiais „Alitos" vadovais.

Artimiausiu metu šias aktualias problemas su žemės ūkio ministru Kaziu Starkevičiumi ketina aptarti rajono meras Sigutis Obelevičius, šiuo metu derinama mero vizito pas ministrą data.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją