Tiesa, derybose nedalyvauja VV valdyba – jos pirmininkas, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas DELFI teigė nieko apie tai nežinąs ir D. Norkaus byloje lauks teismo sprendimo.

D. Norkus iš VV generalinio direktoriaus pareigų buvo atleistas bendrovės valdybos sprendimu po balandį kilusio korupcijos skandalo. Tuomet Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė ne tik D. Norkų – į areštinę taip pat buvo uždarytas Pardavimų ir rinkodaros direktorius Nerijus Laurinaitis.

Aukšto posto netekęs D. Norkus nesutinka su atleidimu – jis kreipėsi į Vilniaus miesto trečiąjį apylinkės teismą, kurio paprašė VV valdybos sprendimą dėl jo atleidimo iš pareigų pripažinti neteisėtu ir jį grąžinti atgal į darbą.

D. Norkaus ieškinį antradienį parengiamajame posėdyje pradėjusi nagrinėti teisėja Zoja Monid iš proceso dalyvių sužinojo, kad byla gali būti baigta taikos sutartimi.

„Realios galimybės pasirašyti taikos sutartį egzistuoja“, – patvirtino buvusiam VV direktoriui atstovaujanti advokatė Rūta Danutė Paltarokaitė.

VV atstovaujantis advokatas taip pat neslėpė, kad D. Norkus gali būti grąžintas atgal į darbą.

„Esame pasiruošę derybas, nes aš esu įpareigotas bet kokios galimybės dėl taikaus susitarimo neatmesti“, – teisme kalbėjo VV advokatas.

Daugiau derybų detalių teisininkai nekomentavo, o pats D. Norkus teismo posėdyje nedalyvavo. Ar bus pasirašytas taikus susitarimas su buvusiu VV direktoriumi, turėtų paaiškėti iki lapkričio vidurio, kai teismas bylą nagrinės iš esmės teisiamajame posėdyje.

Tuo tarpu VV valdybos pirmininkas V. Milėnas aiškino, kad jam nėra žinoma apie vykstančias derybas.

„Valdyba jį atleido ir viskas tuo baigėsi, yra paskirtas naujas direktorius, – sakė savivaldybės administracijos direktorius. – Jeigu teismas panaikins valdybos sprendimą, svarstysime, kaip elgtis toliau“.

DELFI primena, kad D. Norkui STT pareigūnai balandį pareiškė įtarimus dėl penkių nusikalstamos veikos epizodų, kai jis esą reikalavo ir galimai gavo kyšius nuo 4 iki 20 tūkst. Lt bei kelialapius į poilsines keliones Slovakijoje ir Turkijoje.

STT pareigūnų operacija VV truko ne vieną mėnesį, visų kyšių reikalavimai ir gavimai yra susiję su viešaisiais pirkimais.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojančių prokurorų prašymu teismas įtariamuosius buvo leidęs suimti. Įtariama, kad bendrovės vadovo kabinete buvo įrengta slapta aparatūra, skirta galimo pokalbių pasiklausymo neutralizavimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją