Į centro įrengimą ir naują kortelių personalizavimo įrangą MKS investavo daugiau nei 2 milijonus litų. Pagal "VISA International" (VISA) saugumo reikalavimus rekonstruotos centro patalpos, įdiegta speciali saugumo sistema ir kortelių personalizavimo įrenginys, kuris per valandą gali personalizuoti nuo 800 iki 1000 kortelių, bei kita reikalinga technologija.

Pasak MKS generalinio direktoriaus Georgo Kotomino, mokėjimo kortelių rinkoje pereinama prie naujų technologijų, užtikrinančių saugius atsiskaitymus kortelėmis. Bendru "VISA" ir "MasterCard" sutarimu magnetinės mokėjimo kortelės keičiamos į lustines mokėjimo korteles.

Elektroninių mokėjimo duomenų apdorojimo bendrovės MKS kortelių personalizavimo centras teiks paslaugas finansinėms ir nefinansinėms institucijoms, kurios ketina leisti mokėjimo, lojalumo, identifikacines ar kitas korteles. Jame įdiegtos naujausios duomenų įrašymo technologijos, teikiančios galimybę įrašyti duomenis į mokėjimo kortelių EMV (EuroCardMasterCardVISA) standarto lustus, kortelių magnetinę juostelę, embosuoti (rašyti iškiliąja spauda), lazeriu graviruoti duomenis kortelėje. Centro veiklą, patalpų saugumo sistemą bei duomenų įrašymo į lustinę kortelę procesą reglamentuoja ir sertifikuoja "VISA".

MKS pernai turėjo 16 mln. Lt apyvartą (maždaug 30 proc. daugiau nei užpernai) ir gavo apie 2 mln. Lt grynojo pelno. MKS 2002 metais uždirbo 1,162 mln. litų grynojo pelno .

Per 2003 metus MKS apdorojo 24 mln. autorizacijų, kurių apyvarta buvo 1,829 mlrd. litų. 2002 metais įmonė aptarnavo 10 mln. operacijų mokėjimo kortelėmis, o apdorotų operacijų vertė buvo apie 1 mlrd. litų.

Bendrovės paslaugomis naudojasi Vilniaus bankas, "Hansabankas", "NORD/LB Lietuva", bankai "Sampo", "Nordea" ir kiti, taip pat mobiliojo ryšio bendrovė "Bitė GSM", degalinių tinklas "Statoil".

1995 metais įkurtas MKS teikia operacijų su tarptautinėmis ir vietinėmis mokamosiomis kortelėmis apdorojimo ir persiuntimo paslaugas bankams, taip pat mokamųjų kortelių išleidimo sertifikavimo tarptautinėse mokėjimo kortelių organizacijose paslaugas. MKS akcininkas yra norvegų kompanija "Euro Processing International".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją