Kaip teigiama tarnybos pranešime, dviem atvejais tyrimas buvo pradėtas iš Europos Komisijos RASFF sistemos (Skubiųjų pranešimų apie pavojingus maisto produktus ir pašarus, tiekiamus į rinką, sistema) gavus skubius pranešimus apie pavojingą produktą, kuriais pranešta apie minėtos bendrovės pateiktuose į Prancūzijos rinką produktuose nustatytą viršytą didžiausią leistiną mikrobinę taršą (Listeria monocytogenes). Trečiasis tyrimas buvo atliktas siekiant patikrinti „Vičiūnių ir partnerių“ veiklos atitikimą produktų saugą reglamentuojančių Europos Parlamento ir Tarybos bei nacionalinių teisės aktų nustatytų produktų saugos reikalavimams.

Tyrimų metu nustačius UAB „Vičiūnai ir partneriai“ pateiktoje į rinką šaltai rūkytos lašišos filė didesnę nei leistina mikrobinę taršą, visais atvejais buvo taikytos produktų pateikimo į rinką ribojimo priemonės, bendrovė įpareigota produktą pašalinti iš rinkos ir saugiai jį sunaikinti. Nukentėjusių nuo pavojingo produkto vartotojų nustatyta nebuvo.

Ištyrusi bylos aplinkybes, pateiktus rašytinius įrodymus, išklausiusi visų trijų bylų nagrinėjimo proceso dalyvių paaiškinimus, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba už pažeidimus bendrovei nutarė skirti 13500 Lt baudų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją