"Naujosios sąjungos frakcijos seniūno Alvydo Ramanausko iš Seimo tribūnos pasakyti žodžiai: "Esame įsitikinę, jog ne be premjero įtakos finansų ministra Jonas Lionginas sustabdė pensijų reformą" neatitinka tikrovės", teigiama finansų ministro patarėjo Pauliaus Tamulionio pranešime. Pasak pranešimo, Finansų ministerija pateikė Seimui du pensijų reformos finansavimo variantus - su Privatizavimo fondo lėšomis ir be jų.

Tačiau Vyriausybės ir Seimo atstovų sudaryta darbo grupė atmetė pensijų reformos projektą. Buvo nutarta, kad pensijų reforma Seime turi būti svarstoma kartu su teisės aktų projektais, reglamentuojančiais tolesnį rublinių indėlių likimą ir pasiūlymais dėl kompensacijų už nekilnojamąjį turtą. Taip pensijų reforma buvo atidėta neribotam laikotarpiui, kol Vyriausybė pateiks siūlymus dėl šių konservatorių Vyriausybės įsipareigojimų.

"Vienintelis šios darbo grupės narys finansų viceministras Mindaugas Jonikas, atstovavęs Finansų ministerijai, nesutiko su tokiu siūlymu ir balsavo prieš.

M.Jonikas siūlė nesieti pensijų reformos su rubliniais indėliais ir kompensacijomis už nekilnojamąjį turtą ir kuo greičiau patvirtinti pensijų reformos projektą. Finansų ministerija ir toliau laikosi pozicijos, kad pensijų reforma turi prasidėti nuo 2003 metų ir kuo greičiau bus patvirtinta pensijų reforma, tuo daugiau bus laiko pasiruošti antrosios pakopos įvedimui", sakoma pranešime.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją