Kaip pranešė Seimo spaudos tarnyba, komiteto pirmininkas į inspekciją kreipėsi reaguodamas į gaunamus piliečių skundus. Piliečių skunduose teigiama, kad viena iš Lietuvos bendrovių ilgą laiką vykdo rinkodaros kampaniją – savo klientams dalina ar parduoda produktus, kuriuose atvaizduojama Lietuvos Respublikos vėliava, o jos centre – su bendrovės produktais susietas atvaizdas.

„Automobilinė vėliavėlė turi atitikti tuos pačius standartus – spalvos, juostų ilgio, pločio. Jokios kitos vėliavėlės negali būti parduodamos tokiam naudojimui. Juk neturime vėliavos, ant kurios būtų nupieštas diedas ar alaus bokalas. Vėliava yra trispalvė, su trimis lygiomis juostomis, spalvos etalonu“, - DELFI kalbėjo S. Šedbaras.

Pasak S. Šedbaro, vėliavos, kurios neatitinka įstatyme numatyto etalono reikalavimų, apskritai neturėtų būti platinamos. Panašių atvejų būta S. Šedbaro advokatinėje praktikoje – prieš keletą metų konfiskuota spalvų ir pločio etalono neatitikusi didelė vėliavų partija iš Kinijos.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko nuomone, piliečių skunduose nurodyti veiksmai galimai prieštarauja Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo nuostatoms. Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prašoma ištirti tokius bendrovės veiksmus.

„Visi užrašai šiuo atveju normalus dalykas. Jeigu tai nebūtų susiję su dalyko, kurį mūsų įstatymai draudžia, reklamavimu, tai viskas normalu. Tačiau jei šiuo atveju reklamuojamas alkoholis, teisininkai gali manyti kitaip“, - situaciją komentavo Lietuvos heraldikos komisijos pirmininkas Edmundas Antanas Rimša.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją