Šių leidimų išdavimo tvarka bei galimybės ją tobulinti ketvirtadienį buvo aptartos užsienio investuotojų organizacijų atstovų bei Migracijos departamento pareigūnų susitikime.

Susitikimo metu akcentuota, kad migracijos tarnybų patalpos nėra pritaikytos tinkamam klientų aptarnavimui, todėl eilėse tenka sugaišti daug laiko.

Migracijos departamentas pripažįsta esant tokią problemą, tačiau kartu pabrėžia ir tai, kad realių galimybių kompiuterizuoti šį leidimų išdavimo procesą ir padaryti jį lankstesnį kliudo finansavimo stoka.

Susitikimo metu buvo sutarta, jog šalys konstruktyviai bendradarbiaus šioje srityje, keisis informacija ir kartu sieks, kad leidimų gyventi išdavimo procesas būtų liberalizuotas ir atitiktų Europos Sąjungos valstybėse galiojančius standartus.

Susitikime dalyvavo Investuotojų forumo vykdančioji direktorė Rūta Skyrienė, Amerikos prekybos rūmų (American Chamber of Commerce) direktorė Aldona Brogienė, Migracijos departamento direktorius Almantas Gavėnas, direktoriaus pavaduotojas Dainius Paukštė ir Imigracijos skyriaus vedėja Violeta Rožkovienė bei advokatų kontoros "Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai" atstovai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją