Dėl išaugusio įmonių bankrotų skaičiaus ženkliai padaugėjo paraiškų gauti lėšų iš Garantinio fondo. Neišnagrinėtų paraiškų skaičius siekia tūkstantį, o nagrinėjamos yra praėjusiais metais registruotos paraiškos. Dar rugpjūčio 1 dieną Garantinio fondo lėšų likutis buvo 100,4 mln. litų, o rugsėjo 1 d. Garantinių lėšų poreikis pateiktose paraiškose – 52,6 mln. litų.

Garantinio fondo tarybos pirmininko ūkio viceministro Rimanto Žyliaus teigimu, atskyrus ir perleidus fondo funkcijas Įmonių bankroto valdymo departamentui tikimasi paspartinti bankrutuojančių ir bankrutavusių įmonių paraiškų dėl lėšų iš Garantinio fondo nagrinėjimą. „Yra siekiama optimizuoti Garantinio fondo administravimo veiklą ir geriau užtikrinti bankrutuojančių ir bankrutavusių įmonių darbuotojų interesus“, – sako viceministras.

Darbuotojų reikalavimų tenkinimas yra viena iš bankroto proceso dalių. Kadangi visi klausimai, susiję su įmonių bankroto procedūromis (t. y. duomenys, analizė, bankroto administratorių priežiūra), nuo šiol yra sprendžiami vienoje institucijoje, taip išvengiama dubliavimosi, griežčiau kontroliuojami bankroto administratoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją