"Galiu užtikrinti, kad Vyriausybė kryptingai stiprina šalies finansų stabilumą. Tai demonstruoja tiek faktai, tiek skaičiai", - teigė J.Lionginas kalbėdamas antradienį Seime vykusioje diskusijoje, kurioje buvo svarstoma Vyriausybės veiklos ataskaita.

Opozicinės Socialdemokratinės koalicijos frakcija, siūlydama Vyriausybės veiklą įvertinti nepatenkinamai, ypač kritiškai vertina tai, jog nesurenkami mokesčiai į nacionalinį biudžetą. Socialdemokratai taip pat abejoja premjero Rolando Pakso Vyriausybės galimybe užtikrinti realų ūkio augimą bei šaliai būtiną finansų stabilumą.

J.Liongino teigimu, dauguma socialdemokratų kaltinimų nepagrįsti, o jų teiginiai, pasak ministro, "neatitinka tikrovės".

Anot J.Liongino, biudžeto pajamų surinkimo planas iš esmės yra vykdomas - per penkis šių metų mėnesius pajamų į biudžetą surinkta vos 6,8 mln. litų, arba 0,3 proc. mažiau nei planuota. Ministro teigimu, daugiau nei 50 mln. litų biudžetas negavo vien dėl to, kad aukštosios mokyklos neperveda į biudžetą specialiųjų lėšų. Pervedus šias lėšas į biudžetą pusės metų pajamų surinkimo planas, anot J.Liongino, bus įvykdytas.

"Augantis eksportas rodo, kad ūkis atsigauna ir netrukus galėsime stebėti akivaizdžius teigiamus ekonomikos pasikeitimus, kurie kompensuos dabartinius nežymius biudžeto praradimus", - tvirtino J.Lionginas.

Finansų ministras ragino nedramatizuoti savivaldybių biudžetų padėties, nors į juos per 5 mėnesius surinkta 15,5 mln. litų mažiau nei planuota.

"Valstybės ir savivaldybių biudžetų padėtį bei Vyriausybės vykdomą griežtą fiskalinę politiką teigiamai įvertino Tarptautinis valiutos fondas, kuris taip pat įvertino ir parėmė dabartinius Vyriausybės veiksmus", - sakė J.Lionginas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją