Pernai labiausiai augo "Narbuto ir Ko" biuro baldų pardavimai - jų realizuota už 41,8 mln. litų, arba 22,2 proc. daugiau nei 2002 metais (34,2 mln. litų).

"Biuro baldai sudaro pagrindinę pardavimų dalį. Lietuvoje jų pernai parduota už 14,8 mln. litų, arba 17 proc. daugiau nei užpernai", - sakė "Narbutas ir Ko" generalinis direktorius Arvydas Paunksnis. Jo teigimu, Lietuva ir toliau išliks pagrindine bendrovės rinka.

Iš viso 2003 metais "Narbutas ir Ko" grupės konsoliduoti pardavimai Lietuvoje sudarė 24 mln. litų, arba 42,8 proc. visų pardavimų. "Pernai Lietuvoje įrengėme šešis "Hansabanko" skyrius, gaminome baldus "Sampo" bankui, sudarėme sutartį dėl baldų tiekimo "NORD/LB" bankui. Taip pat mūsų gaminius pasirinko farmacininkai - "Astra Zeneca", "Biotechna", "GlaxoSmithKline", "Sanofi Synthelabo", "Stada", kurie praėjusiais metais įkurtuves šventė "Narbutas ir Ko" įrengtuose biuruose", - pasidžiaugė A. Paunksnis.

Bendrovė pernai plėtė eksportą į Vakarus bei Rytus ir išlaikė subalansuotą eksporto struktūrą. Pardavimai į Vakarus pernai augo 41 proc. ir siekė 13,2 mln. litų, pardavimai į NVS šalis išaugo 40 proc. ir sudarė 15,5 mln. litų.

Rusijoje pernai buvo apstatyti vienos didžiausių nekilnojamojo turto agentūros MIAN biurai, didžiausios Maskvos draudimo kompanijos "Rosgosstrach" bei antros pagal dydį oro bendrovės "Sibir" biurai.

Pernai "Narbutas ir Ko" pasirašė solidžius kontraktus su Ukrainos transporto ministerija, Ukrainos vidaus reikalų ministerija, oficialia "Procter&Gamble" atstovybe Ukrainoje "Sav Servis" bei kitomis kompanijomis. Pasak A. Paunksnio, gerų rezultatų Ukrainoje pasiekta aktyviai bendradarbiaujant su Kijeve esančia Lietuvos ambasada.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją