Abiejų instancijų teismų sprendimu, reikia ne tik nutraukti privatizavimo sutartį bei 47,31 proc. akcijų paketą grąžinti Valstybės turto fondui (VTF), bet ir sumokėti delspinigius už vėlavusius mokėjimus.

Per 14 dienų Lietuvos apeliacinis teismas turi savo nutartį išdėstyti raštu, su ja susipažins "Asean Interests Limited" atstovai ir priims sprendimą, ar bylinėtis toliau. Jei bus apsispręsta teisminius ginčus tęsti, kreipimuisi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą Honkongo kompanija turės 3 mėnesius. Kol kas nežinoma, kaip bus pasielgta, kadangi Civilinio proceso kodeksas numato tam tikrus apribojimus kreipimuisi į šį teismą.

Į teismą "Asean Interests Limited" padavė VTF, kadangi Honkongo kompanija nevykdė privatizavimo metu duotų pažadų. Nuo galutinio teismų sprendimo nemaža dalimi priklauso, ar Lietuvai kainuos "Alytaus tekstilės" akcijų atsiėmimas. Jei galutinis sprendimas bus palankus VTF, akcijos jam atiteks nemokamai. Jeigu ne - Seimas specialiu įstatymu yra leidęs jas nupirkti ne brangiau kaip už 1 mln. litų.

Honkongo bendrovė yra bankrutavusi, jos likvidatorė - verslo paslaugų bendrovė "PricewaterhouseCoopers".

Privatizuodama "Alytaus tekstilę" Honkongo kompanija žadėjo į ją per penkerius metus investuoti 240 mln. litų ir išsaugoti 3,5 tūkst. darbo vietų, tačiau duotų pažadų neįvykdė.

Įstatinis "Alytaus tekstilės" kapitalas - 85,744 mln. litų. Be "Asean Interests Limited", tai pačiai "Tolaram Group" grupei priklausanti Estijos kompanija "Tolaram Investeeringute Aktsiaselts" turi 26,87 proc. Alytaus įmonės akcijų, o VTF - 11,82 proc.

Medvilnės perdirbimo bendrovė praėjusiais metais, neaudituotais duomenimis, pasiekė apytiksliai 110 mln. litų apyvartą ir patyrė 4,749 mln. litų nuostolio. Užpernai jos apyvarta buvo 14,7 proc. didesnė - 128,9 mln. litų, o nuostolis buvo beveik dukart didesnis ir siekė 8,865 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją