Anot jų, įvykus didesnei korekcijai ne pro šalį parduoti pabrangusius skolos vertybinius popierius ir investuoti į rizikingiausią turto klasę - akcijas. Neprofesionalams skubotų veiksmų patariama vengti.

VŽ kalbinti fondų valdytojai sutaria - akcijų rinkos dabar atsidūrė kryžkelėje ir neaišku, ko laukti. Juolab kad makroekonominiai duomenys, priešingai nei paskelbti įmonių pusmečio veiklos rodikliai, vis dėlto prasti.

"Iš vienos pusės, prastėjantys makroekonominiai duomenys (nedarbas nekilnojamojo turto pardavimų apimtis ir kt.) perspėja, kad pasaulio ekonomikos augimas lėtėja, kita vertus, įmonių veiklos rezultatai ir finansinė būklė yra vieni geriausių per pastaruosius 10 m.", - sako Artūras Černiauskas, UAB "Ūkio banko investicijų valdymas" fondų valdytojas.

Gediminas Milieška, UAB "SEB investicijų valdymas" Investicijų valdymo departamento vadovas, pripažįsta, kad šiuo metu akcijų dalis fonduose tebėra mažesnė nei įprastai.

"Stengiamės mažinti visą akcijų turto klasę visuose regionuose. Lėšos buvo nukreiptos į įmonių ir vyriausybių obligacijas bei pinigų rinkos priemones (indėlius), bet didesnė dalis nukeliavo į fiksuotojo pajamingumo instrumentus - vyriausybių ir įmonių obligacijas", - sako jis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją