K.Starkevičius kreipėsi ir į Konkurencijos tarybą dėl galimo kepėjų kartelinio susitarimo kelti kainas nuo rugpjūčio 23 dienos. Kainos nepakilo, o Konkurencijos taryba tyli it vandens į burną prisisėmusi. Netgi neatskleidžia, ar tirs K.Starkevičiaus įtarimus.

„Duona nuo rugpjūčio 23 dienos nepabrango. Šiek tiek anksčiau pigiausių gaminių kainas maždaug 10 proc. kilstelėjo „Vilniaus duona”, – sakė „Maxima” atstovė Renata Saulytė.

„Iki” atstovas Valdas Lopeta patvirtino: duonos kaina šią savaitę nekito. Pasak „Norfos” atstovo Dariaus Ryliškio, kiek anksčiau kai kurie gaminiai pabrango apie 2 proc.

Tačiau „Maxima” jau yra sulaukusi pranešimų iš daugumos duonos tiekėjų apie ketinimus artimiausiu metu didinti bazinę duonos kainą.

„Duona turėtų pabrangti vidutiniškai 10 proc. Bet skirtingos įmonės pateikia individualią savo gaminių kainodarą, todėl gaminių kainos gali kisti nevienodai”, – sakė R.Saulytė.

Kepyklos „Mantinga” generalinis direktorius Klemensas Agentas neslėpė pranešęs prekybos centrams apie kainų didinimą. Sutartis įpareigoja tokią informaciją pateikti prieš mėnesį.

„Duoną teks pabranginti. Antraip įmonė nebeišlaikytų finansinės įtampos”, – sakė gaminius su „Viči“ ženklu kepančios „Plungės duonos“ generalinis direktorius Romualdas Kalvaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją