Tai BNS penktadienį pareiškė "LUKoil" dukterinės įmonės Lietuvoje "Lukoil Baltija" vadovas Ivanas Paleičikas.

"Lietuva yra "Mažeikių naftos" šeimininkė, ir ji kam nori, tam parduoda įmonės akcijas, mes į tai negalime niekaip reaguoti", - BNS sakė I.Paleičikas.

"Mes nesijaučiame nuskriausti, nes turime ir kitų variantų. "Mažeikių nafta" nėra vienintelė įmonė, kuriai reikia naftos", - pridūrė "Lukoil Baltija" vadovas.

Kaip jau buvo pranešta, neoficialiomis žiniomis, ketvirtadienį "Mažeikių naftą" valdančios JAV bendrovės "Williams International" ir Rusijos kompanijos "Jukos" derybose buvo susitarta, kad "Jukos" galės įsigyti 26,85 proc. "Mažeikių naftos" akcijų, mokėdama už jas 75 mln. JAV dolerių. Mainais į akcijas "Jukos" sutinka 10 metų garantuoti 4,8 mln. tonų naftos tiekimą "Mažeikių naftai" ir 4 mln. tonų naftos eksportą per Būtingės terminalą kasmet bei suteikti įmonei 75 mln. dolerių paskolą.

I.Paleičiko teigimu, "LUKoil" ir toliau koordinuos rusiškos naftos eksportą į Lietuvą, tačiau kokių nors specialių susitarimų dėl "Jukos" bendrovės "Mažeikių naftai" tiekiamos žaliavos nereikės.

"Jiems su mumis tartis nereikės, jie niekada nesitarė, tačiau mes vykdysime tam tikras koordinavimo funkcijas", - teigė I.Paleičikas.

Jis taip pat tvirtino, kad "LUKoil" neatsisako ir toliau bendradarbiauti su "Mažeikių nafta", tačiau teigė, jog viskas priklausys nuo to, ar šis bendradarbiavimas "LUKoil" bus ekonomiškai naudingas.

"Bus naudinga - pardavinėsime naftą, nebus naudinga - ne", - sakė I.Paleičikas. Jis taip pat teigė neabejojąs, kad "Lukoil Baltija" degalinių tinklas Lietuvoje toliau sėkmingai tęs savo veiklą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją