Jau šeštus metus atliekamas verslo paslaugų kompanijos "PricewaterhouseCoopers" (PwC) ir verslo laikraščio "Financial Times" tyrimas parodė, kad naftos bendrovė "Yukos" pernai užėmė ketvirtą vietą Rusijoje pagal gerbiamumą ir į priekį praleido tik dujų milžinę "Gazprom", energetikos įmonę "EES Rossii" bei "LUKoil".

Tiesa, po ilgą laiką "Yukos" vadovavusio, o vėliau įkalinto Michailo Chodorkovskio vienos didžiausių Rusijoje naftos kompanijų vadovavimą į savo rankas perėmusio JAV piliečio Simono Kukeso įvertinimas buvo kuklesnis - 57 vieta labiausiai gerbiamų vadovų sąrašo pabaigoje.

Renkant labiausiai gerbiamas kompanijas PwC ir "Financial Times" tyrimo metu buvo apklausta daugiau kaip 1 tūkst. vadovų iš 20 šalių.

Apklausa buvo atliekama pernai lapkričio-gruodžio mėnesiais, daugiausiai duomenys rinkti telefonu, nors kai kurie respondentai atsakymus į pateiktus klausimus pateikė raštu arba asmeninio pokalbio metu.

Tyrimas parodė, kad verslo visuomenė pasaulyje labiausiai gerbia "General Electric" kompaniją, kuri šį titulą pelno jau šeštus metus iš eilės. ITT kompanija "Microsoft" vėl yra antroje vietoje, o trečioje šiemet atsirado "Toyota", išstūmusi IBM.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją