"Norime plėstis į rinkas, kuriose galime augti, - tokias kaip Vokietija, Baltijos šalys ir Azija, - žurnalistams sakė "Carlsberg" vadovas Nilsas Smedegaardas Andersenas (Nilsas Smedegardas Andersenas). - Tačiau šiuo metu Vokietijoje (dėl plėtros) nesiderame. "Holsten" įsigijimas šių planų nesustabdys".

Anksčiau "Carlsberg" yra skelbusi, kad įsigijimams gali skirti apie 20 mlrd. Danijos kronų (3,36 mlrd. JAV dolerių). Didžioji dalis šių lėšų liks nepanaudotos ir po antradienį paskelbto "Carlsberg" pasiūlymo už 523 mln. eurų įsigyti "Holsten" ir tapti penkta pagal dydį gamintoja susiskaldžiusioje Vokietijos alaus rinkoje.

"Už labai gerą kainą įsigijome norimus bendrovės padalinius, - teigė N. S. Andersenas. - 2003-ieji "Holsten" buvo neįprastai prasti metai, o tai leido mums pasiūlyti šią priimtiną kainą".

"Carlsberg", kuri yra šešta pagal dydį pasaulyje alaus gamintoja, paskelbė Vokietijos bendrovei "Bitburger" parduosianti "Holsten" priklausančias alaus daryklas "Koenig" ir "Licher". Danai taip pat turi teisę parduoti "Holsten" mineralinio vandens padalinį.

Gruodį "Holsten" pranešė nutraukianti pirkėjo paieškas dėl sumaišties Vokietijos alaus rinkoje. Pastaroji dydžiu tenusileidžia JAV ir Kinijos rinkoms, tačiau beveik neauga.

"Holsten" padalinių, kuriuos "Carlsberg" ketina pasilikti, pardavimai pernai, palyginti su 2002 metais, sumažėjo 13 proc. - iki 441 mln. eurų. Tuo tarpu pelnas, neatskaičius palūkanų ir mokesčių (EBIT), per tą patį laikotarpį sumenko nuo 8 mln. iki 1 mln. eurų.

Nuosmukį labiausiai lėmė nuo praėjusių metų pradžios Vokietijoje pradėtas imti užstatas už vienkartinio naudojimo alaus, mineralinio vandens ir gaiviųjų gėrimų butelius bei skardines. Didžioji dalis "Holsten" alaus parduodama skardinėse.

"Manome, kad tai - laikini nesklandumai, nereikalausiantys itin daug pastangų juos įveikti", - sakė N. S. Andersenas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją