27,8 proc. draudimo paslaugomis besinaudojusių apklausos respondentų teigė esą bandę kelionių draudimo paslaugas. Pagal populiarumą nedaug atsilieka automobilio (kasko ir privalomasis civilinės atsakomybės) draudimas, kuriuo draudėsi 22,8 proc., bei draudimas nuo nelaimingų atsitikimų – juo draudėsi 20,6 proc. apklausos dalyvių. Mažiau paklausios – būsto ir civilinės atsakomybės draudimo rūšys. Su jomis susidūrė atitinkamai 11,7 ir 10,7 proc. jaunuolių.

„Išanalizavus tyrimo duomenis paaiškėjo, kad jauni žmonės kur kas rečiau susiduria su būsto ar civilinės atsakomybės draudimu ne dėl atsakomybės stokos, o dėl labai paprastų priežasčių – jie vis dar neturi savo turto, kurį galėtų drausti, arba šių draudimų kainos jiems atrodo aukštokos“, - teigia UADB „Seesam Lietuva“ direktorius Marius Daugintis.

Tyrimo rezultatų duomenimis, 30,8 proc. visų apklaustų jaunuolių nesidraudžia, nes neturi draudimo paslaugų poreikio, 26,3 proc. – dėl to, jog neturi ką drausti, o 22,5 proc. kaip priežastį nurodo pernelyg aukštas draudimo kainas. Iš visų grupių labiausiai išsiskiria 1,5 proc. apklausos dalyvių, kurie mano, jog gyvenimas Lietuvoje yra toks saugus ir kokybiškas, kad draudimo paslaugų čia net nereikia.

„Kelionių draudimo populiarumas jaunimo tarpe nėra atsitiktinis – keliaujančių jaunų žmonių yra kur kas daugiau, nei turinčių nuosavus būstus. Be to, trumpalaikis kelionių draudimas nėra brangus, ypač, jei jį lygintume su galimomis gydymo išlaidomis svečiose šalyse. Šis draudimas ypatingai aktualus žmonėms keliaujantiems į egzotiškus kraštus už ES ribų, o tyrimas atskleidė, kad tokie jaunimo tarpe sudaro net 14,4 proc.“, - sako LiJOT prezidentas Šarūnas Frolenko.

Tyrimo rezultatų duomenimis vien jau šių metų vasarą atostogauti užsienyje planavo 20,5 proc. apklausos dalyvių. Keliaujantys į užsienį dažniausiai renkasi Europos Sąjungos šalis – jas kaip kelionės tikslą nurodė 54 proc. apklausos dalyvių. Daugiausiai – 41,6 proc. – jaunimo rinkosi keliones lėktuvu, o mažiausiai – 3,7 proc. – nusprendė keliauti vandens transportu. Beveik pusė besiruošusių keliauti į užsienį prieš keliones planavo apsidrausti.

Tyrimo duomenys surinkti 2010 m. liepos 7-30 dienomis CAWI metodu. Tyrimas buvo atliktas Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) ir draudimo bendrovės „Seesam Lietuva“ užsakymu. Tyrime dalyvavo 539 16-29 m. amžiaus Lietuvos miestų gyventojai (daugiausiai 19-25 m. – 63 proc.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją