„Microsoft” vėl yra antroje vietoje, o trečioje šiemet atsirado „Toyota”, iš šios vietos išstūmusi IBM. Bill Gates antrus metus iš eilės pirmauja tarp verslo vadovų, o antrą vietą užima „Berkshire Hathaway” vadovas Warren Buffett, labiausiai gerbiamų vadovų sąraše pakilęs trimis pozicijomis.

Šeštą kartą surengtoje pasaulinėje apklausoje dalyvavo daugiau kaip 1 000 vadovų iš 20 šalių, taip pat fondų valdytojai, nevyriausybinių organizacijų ir žiniasklaidos atstovai, siekiant nustatyti kompanijas, kurios iš tiesų yra lyderės reputacijos kūrimo srityje.

Sąrašo viršuje šįkart vėl vyrauja JAV kompanijos, ir tik Vokietijos automobilių pramonės milžinė „DaimlerChrysler” bei Japonijos „Toyota” ir „Sony” yra vienintelės ne JAV kompanijos, patekusios į gerbiamiausiųjų dešimtuką. Žvelgiant į pirmąsias penkiasdešimt kompanijų sąraše, matyti, kad kai kurios gerai žinomos kompanijos, kaip antai „Disney”, „Honda”, „Johnson & Johnson”, „L’Oreal”, „Siemens”, „Caterpillar”, „Nissan”, „British Airways”, HSBC, BASF, „Philips Electronics” ar Danone, sparčiai vejasi sąrašo viršuje esančias labiausiai gerbiamas kompanijas.

„PricewaterhouseCoopers” vyriausiasis partneris Lietuvoje Chrisas Butleris (Krisas Batleris) sako: „Nuo pat pirmojo tyrimo 1998 metais pasaulio gerbiamiausiųjų dešimtuke vyrauja tos pačios kompanijos. Tai dar kartą rodo, kad verslas, pasirinkęs tinkamą, į ilgalaikius tikslus orientuotą strategiją, gali išlaikyti gerus veiklos rezultatus, neatsižvelgiant į tai, su kokiomis ekonominėmis sąlygomis ar sunkumais tektų susidurti”.

Tyrimas publikuojamas 2004 m. sausio 20 d. „Financial Times” numeryje, taip pat internete adresu www.pwc.com/wmrcs2003 arba www.ft.com.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją