Tačiau bendrovė atrodo pasitikinti savo ateitimi, nors pirmadienį ir buvo paviešintas sprendimas atidėti metinio pelno duomenų paskelbimą dėl Šiaurės Amerikos padalinyje "Adecco Staffing" aptiktų "esminių vidaus kontrolės klaidų".

"Rinkų būgštavimai dėl šio atidėjimo sukėlė investuotojų ir visuomenės nerimą", - pažymima "Adecco" pranešime, ketvirtadienį išplatintame po neeilinio valdybos posėdžio.

"Nors buvo atskleista tam tikrų esminių "Adecco" vidaus kontrolės klaidų, valdyba tvirtai tiki šviesia bendrovės ateitimi", - teigiama pareiškime.

"Adecco", kurios akcijos kotiruojamos Niujorko vertybinių popierių biržoje, pripažino, jog atskleidus šiuos pažeidimus JAV padalinyje, JAV kontrolės institucijos jau pradėjo atitinkamą tyrimą.

Tarp pažeidimų yra darbo užmokesčio neatitikimai, IT sistemos saugumo pažeidimai, taip pat "keli klausimai, turintys neigiamos įtakos įplaukų paskirstymui".

Tačiau įdarbinimo agentūra tikina, jog daugumą problemų jau pavyko išspręsti, o kiti nesklandumai "netrukus bus sureguliuoti".

Grupė, kurios akcijos taip pat parduodamos Ciūricho ir "Euronext" biržose, aptarnauja daugiau kaip 28 tūkst. darbdavių pasaulyje ir kasdien suranda laikiną darbą 650 tūkst. žmonių.

Tuo tarpu kai kurie rinkos analitikai, įvertinę pasklidusias žinias apie bendrovės problemas ir vadovų atsistatydinimą, pranašauja, jog Europoje bręsta naujas skandalas, galintis sukrėsti verslo pasaulį, panašiai kaip JAV "Enron" ir Italijos "Parmalat" bankrotas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją