"BVP augimas šiais metais nebus toks ženklus kaip 2003 m.", - spaudos konferencijoje sakė R. Šarkinas.

Jau kelerius metus auganti Lietuvos ekonomika 2002m. ūgtelėjo 6,8 proc. Trečiąjį praėjusių metų ketvirtį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2002 m., šalies BVP padidėjo 8,8 proc. Pirmąjį 2003 m. ketvirtį Lietuvos BVP buvo 9,3 proc. didesnis nei 2002 m. tą patį laikotarpį. O per tris antrojo 2003 m. ketvirčio mėnesius, palyginti su 2002 m. tuo pačiu laikotarpiu, šalies ekonomika išaugo 6,7 proc.

Šių metų gegužės mėnesį Lietuva, kaip ir dar 7 Vidurio bei Rytų Europos šalys, įstos į Europos Sąjungą (ES). Ilgą laiką vykdytos griežtos fiskalinės reformos bei lito susiejimas su euru įtikino Vilnių, kad bendros Europos valiutos įvedimas bus tik formalumas.

"Prie euro zonos Lietuva tikisi prisijungti 2006 m. pabaigoje arba 2007 m. pradžioje", - sakė centrinio banko valdybos pirmininkas.

Paklaustas, ar Lietuva gali pasekti Estijos pavyzdžiu ir eurą įsivesti 2006 m. pabaigoje, R. Šarkinas sakė, kad Lietuva nesiekia tapti pirmąja iš būsimųjų ES narių, įsivedusia bendrąją valiutą.

R. Šarkino žodžiais, naujausi duomenys leidžia manyti, jog 2003 m. einamosios sąskaitos deficitas gali siekti 5,5-6 proc. BVP. Numatoma, kad panašus deficitas gali išlikti ir šiais metais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją