"Šiuo metu Pridėtinės vertės mokesčio įstatyme numatyta, jog lengvatinis 9 proc. PVM tarifas knygoms ir neperiodiniams leidiniams bei vaistams taikomas iki 2010 m. gruodžio 31 d., šilumos energijai - iki 2011 m. rugpjūčio 31 d. Atsižvelgiant į Lietuvos ekonominę situaciją bei sunkią žmonių padėtį, siūlau lengvatinius PVM tarifus taikyti ne iki dabar nustatytų terminų, bet nuolatos ir taip užkirsti kelią kainų augimui pasibaigus lengvatinio PVM galiojimui", - sako S. Stoma.

Tuo tarpu meno ir kultūros bei sporto renginių, taip pat muziejų, zoologijos sodų lankymui bei periodiniams leidiniams lengvatinis PVM tarifas nėra taikomas, nors tokių siūlymų jau būta. Visiškai naujas siūlymas - dėl lengvatos universitetų veiklai.

"Ši idėja kilo diskutuojant su universitetų bendruomene. Didžiumoje civilizuotų valstybių universitetai turi tokias lengvatas. Tai stiprina jų galimybes diegti naujausius mokslo pasiekimus. Tarkime, Didžiojoje Britanijoje ir daugelyje kitų šalių taikomas nulinis PVM tarifas universitetų veiklai", - teigia parlamentaras.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją