"Nemanau, kad mes jau išnaudojome rinką, - veikiausiai, dalį rinkos atėmė lošimo automatai", - apie nedidelį apyvartos augimą Eltai sakė "Olifėjos" generalinis direktorius Antanas Muraška.

Anot "Olifėjos" vadovo, rinkos galimybės būtų išsemtos, jei loterijoms išleidžiama pinigų suma būtų panaši kaip kaimyninėse šalyse, tuo tarpu Lenkijoje loterijoms vienas gyventojas išleido 16 dolerių, kai Lietuvoje - tik iki 10 dolerių. Kylant pragyvenimo lygiui ši suma turėtų augti.

"Daugiausia loterijoms išleidžia pietinės ir šiaurinės valstybės. Pačių azartiškiausių šalių - Ispanijos ir Norvegijos - gyventojai per metus loterijoms išleidžia 130-180 dolerių", - pabrėžia A. Muraška.

"Olifėja" šiemet žada naujovę - loteriją sporto rezultatams.

"Naujų žaidimų rinkoje nėra. Yra klasikinis loto, kuris pas mus vadinasi "Jėga". Tačiau, jei kitose šalyse jis yra labai populiarus, tai mūsuose netapo populiariu. Tuo tarpu įsitvirtino televiziniai žaidimai. Todėl manome rengti žaidimus-loterijas pagal sporto rezultatus. Ne totalizatorius, o sporto prognozes. Tai loterinis variantas, egzistuojantis visoje Europoje", - teigia "Olifėjos" vadovas.

A. Muraška nemano, kad šiemet įsigaliojęs naujas Loterijų įstatymas ar šalies narystė Europos Sąjungoje turės didesnės įtakos rinkai.

"Nemanau, kad į rinką ateitų nauji dalyviai, - veikiausiai, kad viskas liks, kaip buvo iki šiol", - konkurencijos nesibaimina loterijų lyderės vadovas.

Prieš dešimtmetį savo veiklą Lietuvoje pradėjusi "Olifėja", kurios kontrolinis akcijų paketas priklauso Tautiniam olimpiniam komitetui, į loterijų verslą yra investavusi daugiau kaip 40 mln. litų.

Vienintelė "on line" loteriją organizuojanti "Olifėja" turi 850 loterijų "Perlas" terminalų.

UAB "Olifėja" užima maždaug 88 proc. loterijų rinkos. Kitos dvi Lietuvoje veikiančios loterijų įmonės - "Žalgirio loto" ir "Fortuna Baltica" - turi apie 10 proc. ir 2 proc. loterijų rinkos dalies.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją