Kaip DELFI pasakojo, Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas, Ovidijus Zibalis, aplink „Akropolį“ esančios gatvės yra įduboje, todėl po geros liūties nuolat būna patvinusios – miesto kanalizacijos sistema su dideliu vandens kiekiu nesusitvarko, todėl vanduo ieško kitų kelių, o kaip tik šalia – „Akropolis“ su savo nuotėkų vamzdžiais. Deja, jie neatlaikė ir vanduo iš apačios ėmė sunktis į „Akropolyje“ esančios „Maximos“ patalpą. Prekybos centrą teko kelioms valandoms uždaryti, kol vanduo buvo išpumpuotas.

Šiek tiek vandens kliuvo ir kitoms „Akropolyje“ esančioms parduotuvėms. Jose, anot pašnekovo, buvo tiesiog šlapoka, todėl jų uždaryti nereikėjo.

Anot prekybos tinklo „Maxima“ atstovės spaudai Renatos Saulytės, kanalizacijos vamzdžiai liūties neatlaiko jau antrą kartą – panašus incidentas įvyko praėjusios savaitės pradžioje.

„Kai pradeda semti grindis, parduotuvę mes privalome uždaryti, o tai, aišku, nepatogumas pirkėjams, nes jie yra tiesiog išprašomi. Mat vandens lygis kyla labai greitai ir netrukus pradedi braidyti. Dėl prekių didelių nuostolių nepatyrėme. Kadangi liūtys Lietuvoje jau ne retenybė, visose parduotuvėse stengiamės prekių nepalikti ant grindų. Blogiausiu atveju jas dedame į specialias paletes, kurios šiek tiek pakeltos nuo žemės. Dėžių, kurios gali greitai permirkti, ant žemės nelaikome net pagalbinėse patalpose“, - teigė pašnekovė.

Tuo tarpu Kaune, kur siautėjo didžiulė vėtra, šeštadienio vakarą porą valandų buvo sutrikęs energijos tiekimas, kai elektra tai atsirasdavo, tai dingdavo. Taip pat apgadintas didžiojo prekybos centro Savanorių pr. fasadas – nuplėšta dalis „M“ raidės, apgadinti reklaminiai stendai, iš užrašo „Eurovaistinė“ liko tik „vaistinė“, o pagalbinėse patalpose, kur stovėjo kanceliarinės prekės, šiek tiek pritekėjo vandens. Dar keliuose prekybos centruose nuplėštos vežimėlių stoginės, buvo netgi nuvirtęs ant pastato medis. Tiesa, jokios žalos pastatui jis nepadarė.

Audra neaplenkė ir prekybos „Iki“ tinklo parduotuvių, kurių darbą sutrikdė dingusi elektra. Kaip sakė „Iki“ atstovas spaudai Valdas Lopeta, elektra buvo dingusi keturiose tinklo parduotuvėse – dvi iš jų yra Kaune, viena – Merkinėje ir viena – Jiezne. „Elektros tinklai gana greitai elektros tiekimą atstatė, tik Jiezne tai užtruko ilgiau. Parduotuvės nedirbo kelias valandas. Kokius nuostolius patyrėme dėl to, kad parduotuvės neveikė, dar tiksliname“, - teigė pašnekovas.

Tuo tarpu prekybos tinklo „Rimi“ atstovė ryšiams su visuomene Jovita Bagdonaitė tikino, kad praūžusios audros tinklo parduotuvėms didelių nuostolių nepadarė. Tik keliose Kauno regione esančiose parduotuvėse buvo apgadinta šaldymo įranga dėl nepastovios ar nutrūkusios elektros srovės. Taip pat kai kur apgadintos smulkios pastatų detalės, pavyzdžiui, vėliavų laikikliai ar stogeliai nuo lietaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją