Sūrių eksportas pernai sudarė 60 proc. jų pardavimų apimties pinigine išraiška, o visas bendrovės eksportas sudarė apie 40 proc. apyvartos.

Kol kas praėjusių metų pardavimų apimtys dar tikslinamos, tačiau prognozuojama, jog konsoliduota apyvarta bus panaši į 2002 metų. Iš viso "Žemaitijos pieno" įmonių grupė užpernai pasiekė 240,64 mln. litų apyvartą ir uždirbo 1,188 mln. litų konsoliduoto pelno.

Grupės konsoliduota apyvarta per tris 2003 metų ketvirčius siekė 202,18 mln. litų - buvo 3,6 proc. didesnė nei tuo pačiu laikotarpiu užpernai.

"Šiemet į ES rinką - Italiją, Vokietiją, Prancūziją, Ispaniją ir kitas valstybes planuojame išvežti apie 8-9 tūkst. tonų sūrių, dar apie 3 tūkst. tonų - į JAV, taip pat numatome didinti eksportą į Rusiją, Baltijos šalis. Iš viso 2004 metais bendrovė planuoja pagaminti ir parduoti maždaug 15-16 tūkst. tonų įvairių sūrių", - sakė "Žemaitijos pieno" generalinio direktoriaus pavaduotojas Romusas Jarulaitis.

Šiemet numatoma įgyvendinti ir "Žemaitijos pieno" projektą su Norvegijos pieno perdirbimo įmone "Synnove Finden ASA". Kartu su norvegais "Žemaitijos pieno" valdomame "Šilutės Rambyne" ketinama kartu gaminti naujus fermentinius sūrius, taip pat bendradarbiauti juos eksportuojant.

"Šilutės Rambyno" technologijos yra neseniai atnaujintos. Per metus bendrovė pagamina apie 4 tūkst. tonų sūrių, o projektinis jos pajėgumas leidžia gaminti iki 6 tūkst. tonų.

Surasti naujų pirkėjų "Žemaitijos pienas" tikisi ir tarptautinėje "Žaliosios savaitės" ("Gruene Woche") parodoje Berlyne, kuri vyks sausio 16-25 dienomis. Bendrovė parodoje pristatys jau tarptautinį pripažinimą pelniusius aukštos kokybės sūrius "Džiugas" ir "Ž'ementalis", originalų pelėsinį sūrį "Šilutės mėlynasis", taip pat plėšomas sūrio dešreles "PIK-NIK".

Šiuo metu "Žemaitijos pienas" gamina daugiau kaip 60 pavadinimų įvairių produktų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją