Tiesa, duomenų rengėjai ragina atsižvelgti į tai, kad mažesnius mokesčius sumokantys smulkūs ūkininkai ar su verslo liudijimais dirbantys asmenys turi ir atitinkamai mažesnes socialines garantijas.

"Iš pateiktų duomenų matyti, kad didžiausią disproporciją mokesčių sistemoje sudaro socialinio draudimo mokesčiai ir ją iškraipo", - atkreipia dėmesį Živilė Glaveckaitė, Ūkio ministerijos Smulkiojo ir vidutinio verslo departamento direktorė.

"Akivaizdu, kad šiandien naudingiau steigti įmonę, nei pradėti individualią veiklą. O turėtų būti taip, kad mokesčių dydį lemtų gaunamos pajamos", - neabejoja Smulkiojo ir vidutinio verslo departamento direktorė.

Smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė pastebi, kad "Verslo laiptai" turi gerų užmanymų, kaip antai - skatinti šeimos įmones, jas apkraunant mokesčiais tik nuo tam tikros sumos. Tačiau Z.Sorokienė skundžiasi, kad procesas vyksta pernelyg vangiai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją