Atsakingai vartojimo kreditą grąžinantį asmenį bendrovė apibūdina kaip žmogų, kuris visada laiku sumoka įmokas už vartojimo kreditus, niekada nėra vėlavęs sumokėti ir neturėjęs delspinigių.

Prasčiausiai atsiskaito klaipėdiečiai

Pasak „General Financing“ generalinio direktoriaus Konstantino Balakino, bendrovės statistika rodo, kad geriausiai vartojimo kreditus grąžina nedidelių regioninių miestelių, tokių kaip Užventis, Velžys, Nemėžis, Eišiškės, Nemenčinė, Vabalninkas ir kt., gyventojai. Regionuose pareigingai įmokas moka virš 60 proc., o dažnai ir 100 proc. pasiskolinusiųjų.

„Lyginant su mažesniųjų miestų gyventojais, gyvenantieji didžiuosiuose šalies miestuose ne taip pareigingai grąžina vartojimo kreditus: pareigingesni yra Panevėžio, Šiaulių gyventojai, prasčiausiai atsiskaito klaipėdiečiai“, – teigia K. Balakinas.

Skolininko pareigą slopina vaikai

Visada laiku mokėti įmokas labiau stengiasi moterys: apie 45 proc. visų pasiskolinusių moterų ir apie 37 proc. visų pasiskolinusių vyrų laiku grąžina kreditus.

Geriausiai vartojimo kreditus grąžina nevedę ir vaikų neturintys asmenys: laiku už vartojimo kreditus atsiskaito apie 40 proc. pasiskolinusiųjų, turinčių vieną ar du vaikus. Didėjant vaikų skaičiui, kreditai laiku grąžinami ne taip atsakingai.

Finansų įstaigos „General Financing“ generalinio direktoriaus teigimu, įmokas už vartojimo kreditus dažniausiai visada laiku sumoka vyresni nei 50 metų šalies gyventojai: maždaug 47-67 proc. tokio amžiaus žmonių atsakingai grąžina kreditus. Sunkiausiai laiku sumokėti įmokas sekasi 21-30 metų asmenims: tik 30-35 proc. jų tvarkingai moka įmokas.

„General Financing“ duomenimis, šiuo metu imdami vartojimo kreditus grynaisiais pinigais ar pervedant į banko sąskaitą, žmonės skolinasi vidutiniškai apie 1600 litų. Prekių pirkimui išsimokėtinai imama suma siekia vidutiniškai 1400 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją