Daugelio pasaulio šalių pieno pramonėje laktulozė naudojama kaip gydomasis – profilaktinis papildas. Pieno produktai, praturtinti laktuloze, naudingi žmogaus organizmui, stimuliuoja mineralinių medžiagų absorbciją ir stiprina kaulus, skatina gerųjų bakterijų gyvybingumą ir augimą, padeda normalizuoti virškinamojo trakto veiklą bei kovoti su patogenine žarnyno mikroflora, taip pat - išvengti vidurių užkietėjimo.

Ekonomiškai išsivysčiusiose šalyse, kuriose vyrauja aukšta mitybos kultūra, sparčiai vystosi maisto produktų, turinčių žmogaus organizmui svarbių funkcinių savybių, kūrimas, gamyba ir moksliniai tyrimai. 1992 m. Japonijos Sveikatos apsaugos ministerija identifikavo 12 maisto komponentų grupių, gerinančių gyventojų sveikatą. Į šį “auksinį sąrašą” yra įtraukta ir laktulozė.

Rusijos pieno pramonės mokslinio tyrimo institute (ВНИМИ) taip pat atlikti tyrimo darbai, susiję su laktulozės savybėmis, parengtos įvairių laktuloze praturtintų pieno produktų gamybos technologijos. Mūsų šalyje juos vykdo Lietuvos maisto instituto mokslininkai, siekdami savo sukurtomis inovacijomis prisidėti prie Lietuvos žmonių sveikatos stiprinimo, ligų prevencijos bei gydymo.

Lietuvos dietologų draugija, kurios tikslas rūpintis žmonių sveikata, taip pat aprobuoja pieno produktų, praturtintų laktuloze, kūrimą mūsų šalyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)